DOBRODELNI TURNIR V ULIČNI KOŠARKI "ZATO! igram košarko"


V soboto, 24.6. bo v BTC-ju potekal dobrodelni turnir v ulični košarki »ZATO! igram košarko«. Namenjen bo zbiranju donacij za prenovo intenzivne porodne sobe ljubljanske porodnišnice, kjer se izvajajo kritični porodi slovenskih novorojenčkov. Sodelovali bodo otroci, aktivni igralci obeh spolov in rekreativci. Turnir organizira Rotary klub Ljubljana-25 v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije. Informacije glede pravil in prijav ekip ter možnosti donacij dobite na prijava@zato-pomagam.si.

pdfPravila tekmovanja (.pdf 136KB) pdfPrijavnica na tekmovanje (.pdf 132KB)


Donacije prejemamo preko SMS, pošljite "ZATO5" na 1919 in darujte 5 EUR za naš projekt.
pdfPogoji uporabe in cenik SMS donacije (.pdf 663KB)
Nov projekt - INTENZIVNA PORODNA SOBA


Zato smo se člani Rotary Kluba Ljubljana 25 odločili, da tudi v letu 2016 skupaj z Vami zavihamo rokave in tokrat zberemo potrebna sredstva za popolno prenovo še enega pomembnega oddelka ljubljanske porodnišnice t.j. intenzivne porodne sobe porodnega bloka, kjer se izvajajo nujni oz. kritični porodi.

Razlogi za kritične porode so različni; lahko je nenadoma ogrožen nerojen otrok ali bodoča mamica. Kritičen porod je lahko načrtovan ali nenaden. V vsakem primeru je intenzivna porodna soba tisti prostor, v katerem se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Urejeno in pomirjujoče okolje ter vrhunska oprema pomagajo razbremeniti tako bodočo mamico kot zdravstveno osebje, ki pomaga njej in otroku.

Preberite več o projektu >>
 

STOPIMO SKUPAJ ZA NEDONOŠENČKE


V ljubljanski porodnišnici se vsako leto rodi več kot šest tisoč novorojencev, kar je tretjina vseh v Sloveniji rojenih otrok. V porodnišnici deluje tudi Enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev, namenjena zdravljenju in negi prezgodaj rojenih otrok iz vse Slovenije. Na enoti vsako leto sprejmejo več kot 500 novorojenčkov, od katerih je večina nedonošenčkov: lani jih je skoraj 180 tehtalo manj kot poldrugi kilogram.

v Rotary Klub-u Ljubljana 25 smo novembra s svečano primopredajo v ljubljanski porodnišnici zaključili lanski dobrodelni projekt 2015, v katerem smo zbrana sredstva v vrednosti 196.595 EUR podarili Oddelku za intenzivno nego in terapijo novorojencev.