Intenzivna porodna soba


V Rotary Klub-u Ljubljana 25 smo novembra s svečano primopredajo v ljubljanski porodnišnici zaključili lanski dobrodelni projekt 2015, v katerem smo zbrana sredstva v vrednosti 196.595 EUR podarili Oddelku za intenzivno nego in terapijo novorojencev.

In če se zdi oddelek za intenzivno nego novorojencev za nedonošene otroke prva postaja na njihovi življenjski poti, temu ni čisto tako. Še prej se morajo roditi. Na čim bolj varen, nadzorovan in strokoven način. Tako zanje, kot za njihove mamice.

Zato smo se člani Rotary Kluba Ljubljana 25 odločili, da tudi v letu 2016 skupaj z Vami zavihamo rokave in tokrat zberemo potrebna sredstva za popolno prenovo še enega pomembnega oddelka ljubljanske porodnišnice t.j. intenzivne porodne sobe porodnega bloka, kjer se izvajajo nujni oz. kritični porodi.

Razlogi za kritične porode so različni; lahko je nenadoma ogrožen nerojen otrok ali bodoča mamica. Kritičen porod je lahko načrtovan ali nenaden. V vsakem primeru je intenzivna porodna soba tisti prostor, v katerem se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Urejeno in pomirjujoče okolje ter vrhunska oprema pomagajo razbremeniti tako bodočo mamico kot zdravstveno osebje, ki pomaga njej in otroku.

“Mislili smo, da bo Jan naše božično darilce, pa je moral na svet pokukati skoraj 8 tednov prej. Na Dan reformacije. In zelo reformiral naše življenje”, je z nasmeškom na obrazu svojo izkušnjo z nami delila mamica zdaj že dveletnega energičnega ter popolnoma zdravega fantiča. A pred dvema letoma ni bilo vse tako optimistično. Oba z mamico sta se namreč že v porodni sobi začela boriti za življenje in zmagala. In podobne zgodbe se vsak dan znova rojevajo v največji slovenski porodnišnici, ki pa žal nima vedno najboljših pogojev za opravljanje svojega poslanstva.

Naš letošnji cilje je torej zbrati dovolj sredstev, da bomo “na ključ” prenovili in z vrhunsko tehniko opremili intenzivno porodno sobo. Vrednost projekta je ocenjena na 120.000 EUR.

Nam lahko pomagate?

Vaše donacije bomo iskreno veseli. Zaradi tesnega časovnega okvira bi morali kmalu začeti z naročanjem potrebnih materialov za prenovo, zato vas prosimo za hitro ukrepanje. HVALA.

IBAN SI56 0201 9025 7674 787 pri NLB d.d.
Naziv akcije: "Intenzivna porodna soba 2016"
Sklic: 0020142
Prejemnik: Rotary klub Ljubljana - 25, Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana

Koda SWIFT oz. BIC: LJBASI2X

NAŠA zaveza
*Kot vedno v zadnjih petih letih se tudi sedaj častno zavezujemo, da bomo v celoti poskrbeli za transparentno zbiranje in porabo zbranih sredstev izključno za namen akcije.