Arhiv projektov Stopimo skupaj


Ali ste vedeli, da smo v Rotary Klubu 25 v sodelovanju z RTV Slovenija doslej že petkrat zelo uspešno izpeljali dobrodelni projekt Stopimo skupaj za ... in donirali pomoč v vrednosti preko 700.000 evrov? Res smo ponosni, da smo uspeli stopiti skupaj in v okviru projektov zbrali vsa potrebna sredstva, vse to pa nam vsekakor ne bi uspelo brez pridnih donatorjev, ki so nam pomagali na tej poti. Tudi z vašo pomočjo.

Spodaj si preberite več o naših projektih..


Stopimo skupaj za naše šolarje 2013 in 2014


Pretresajo nas vedno pogostejše zgodbe malih šolarjev, katerim starši čedalje težje kupijo osnovne šolske potrebščine. Šola bi morala biti za vse otroke enaka. Morala bi biti prostor, kamor z veseljem hodijo tešiti svojo radovednost in spletajo pristne prijateljske vezi s svojimi vrstniki. Zdaj pa vsak dan slišimo žalostne zgodbe o šikaniranju otrok iz socialno šibkih družin, ki izgubljajo pravico do brezskrbnega otroštva. Še več, izgubljajo možnosti za lepo prihodnost.

V Rotary klubu 25 smo se odločili vsem tem šolarjem pomagati! V letih 2013 in 2014 smo izpeljali dva uspešna projekta Stopimo skupaj za naše šolarje in skupaj pomagali preko 19.000 otrokom


Preberite si več o projektu Stopimo skupaj za naše šolarje 2013 >>

Preberite si več o projektu Stopimo skupaj za naše šolarje 2013 >>


Stopimo skupaj za naše srčke 2012


V četrtek, 12.4.2012, smo organizatorji projekta Stopimo skupaj za naše srčke – Rotary klub 25 in RTV Slovenija – predali Pediatrični kliniki v Ljubljani ultrazvočni aparat za odkrivanje prirojenih srčnih napak pri še nerojenih otrocih. Sredstva v višini 103.000 EUR smo zbrali januarja letos v dobrodelni oddaji Stopimo skupaj za naše srčke.

V nedeljo, 22. januarja 2012, ob 20. uri je v studiu 1 Televizije Slovenija Rotary klub 25 v sodelovanju z RTV Slovenija pripravil dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za naše srčke. V okviru oddaje smo z vašo pomočjo uspeli zbrati kar 88.000 EUR. Po oddaji smo nadaljevali z zbiranjem sredstev in uspeli zbrati 103.000 EUR kar zadostuje za ultrazvočni aparat z osnovno opremo. Hvala vsem, ki ste z nami stopili skupaj za naše srčke!

docPR sporočilo ob primopredaji aparata 12.4.2012 (.doc 397KB)

Oglejte si posnetek oddaje preko spletnega portala RTV SLO >>
Oglejte si fotogalerijo iz oddaje >>
Oglejte si fotogalerijo primopredaje >>


Stopimo skupaj za nedonošenčke 2011


V nedeljo, 15. maja 2011, ob 20. uri je v studiu 1 Televizije Slovenija Rotary klub 25 v sodelovanju z RTV Slovenija že drugo leto zapored pripravil dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za nedonošenčke. Zbrali smo preko 130.000 evrov za opremo bivalnih prostorov za matere nedonošenčkov znotraj Enote za intenzivno nego in zdravljenje nedonošenčkov Porodnišnice Ljubljana.
 

Prostore smo preuredili in jih slovesno predali v uporabo 9.1.2012

 

Poglejte slike iz primopredaje prostorov 9.1.2012 >>

Oglejte si fotogalerijo - kako je potekala prenova >>
Preberite si več o projektu >>
Oglejte si posnetek oddaje preko spletnega portala www.rtvslo.si >>

 


Stopimo skupaj za nedonošenčke 2010


Dobrodelni projekt Stopimo skupaj za nedonošenčke v januarju 2010 v organizaciji Rotary kluba 25 in na RTV Slovenija je bil izredno uspešen. Zbirali smo sredstva za nakup nujno potrebnih aparatov za izboljšanje preživetja in zmanjšanje posledic obporodnega dušenja za prezgodaj rojene otroke in zbrali so namreč zavidljivih 155.000 evrov. Tako smo Porodnišnici dobavili kar 4 aparate, ki so jih tako zelo nujno potrebovali.
 
Preberite več o projektu >>
Oglejte si fotogalerijo dogodka >>
Oglejte si fotogalerijo podaritve aparatov >>