Stopimo skupaj za naše šolarje

z veseljem v šolo


“Rad berem in zanima me vesolje. V šolo pa ne grem rad. Me sošolci zafrkavajo, ker imam stare zvezke in bratovo staro torbo.”
Nejc, 8 let


Pretresajo nas vedno pogostejše zgodbe šolarjev, katerim starši čedalje težje kupijo osnovne šolske potrebščine. Šola bi morala biti za vse otroke enaka. Morala bi biti prostor, kamor z veseljem hodijo tešiti svojo radovednost in spletajo pristne prijateljske vezi s svojimi vrstniki. Zdaj pa vsak dan slišimo žalostne zgodbe o pomanjkanju otrok iz socialno šibkih družin, ki tako izgubljajo pravico do brezskrbnega otroštva. Še več, izgubljajo možnosti za lepo prihodnost.

V vsakem razredu osnovne šole sta vsaj dva šolarja, ki zaradi socialne stiske k pouku prihajata brez osnovnih šolskih potrebščin, v nekaterih delih Slovenije pa jih je žal še precej več. Ker tem otrokom želimo približati šolo kot prostor za uresničitev vseh njihovih želja in sanj, smo se odločili, da bomo letos zbirali denarna sredstva za nakup torbic in ostalih osnovnih šolskih potrebščin za 6 tisoč osnovnošolcev iz socialno šibkih družin.

Za pomoč smo se obrnili na svoje prijatelje, sodelavce, za donacije pa smo prosili tudi večja slovenska podjetja ter zbiranje zaključili 27. januarja 2013, ko je bila že 4. leto zapored na RTV SLO zaključna prireditev v živo.

V okviru letošnjega projekta smo izvedli donacijo v višini 186.000 €.


Po zaključku akcije smo sredstva razdelili ob pomoči lokalnih Centrov za socialno delo ter Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije. Oglejte si fotogalerijo in poročilo iz zaključnega dogodka - primopredaje donacije.

Dodatne informacije o projektu:


Zlati donatorji


Krater Media ADEL IPROM Eurocom
Medijski pokrovitelj      
       
Linea Directa Communications Telekom slovenije


Generali ZavarovalnicaVeliki donatorji

Elektromontaža d.d.
Ledtech d.o.o.
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Bia Separations
 

Donatorji

Simobil d.d.
Tuš Telekom d.d.
Marche
Italijanska restavracija Mirje
Identicus Slovenija d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o
MIsoft d.o.o.
UniCredit Banka Slovenija d.d.
Studio Terminal
Jerca Maček

 Aktualne informacije o izvedbi projekta.