Ambasadorji projekta Stopimo skupaj za naše šolarje


Predstavljamo vam ambasadorje našega projekta 'Stopimo skupaj za naše šolarje', to so Alenka Godec, Boštjan Gorenc - Pižama in Rašo Nesterović.
Alenka Godec

ALENKA GODEC se je na svojo zdaj 23 let trajajočo pevsko pot podala leta 1988, ko je na Pop delavnici s skupino Cafe in skladbo Tvoja slavila trojno zmago.

Od takrat je sicer profesorica nemščine nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza- Big bandom RTVS, New Swing Quartetom Greentown jazz bandom in mnogimi imenitnimi solisti. Odlično se znajde tako v popu kot v jazzu in že od samega začetka gradi svojo pevsko kariero na značilni in prefinjeni interpretaciji, ki jo loči od drugih. Izdala je 9 samostojnih albumov. Poleg tega pa v sodelovanju z drugimi glasbeniki izdala še nekaj albumov z bolj jazzovskim pa tudi gospelovskim pridihom.

Udeležuje se tudi festivalov (Slovenska popevka, Hit festival, Melodije morja in sonca, Ema), ki so ji prinesli že vrsto nagrad.Večina le teh je prišla s strani stroke, ki pevki Alenkinega profila največ pomenijo. Eno izmed sodelovanj pa se je zgodilo avgusta leta 1999, ko je v Križankah nastopila s Herbiejem Hancockom in z njim ter njegovo spremljevalno skupino pred polnim in navdušenim avditorijem zapela dve pesmi.

Velika sprememba pa je Alenko doletela leta 2000 na EMI, kjer je presenetila s popolno glasbeno in vizualno preobrazbo. To zadnje Alenkino obdobje je rodilo 2 albuma in sicer V meni je moč in že omenjen Mesto sanj. Oba sta pripomogla k še večji priljubljenosti te pevke, saj sta se oba albuma dobro prodajala.

Vse prodajne številke pa je presegel Alenkin prvi album slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane, ki je že več kot 2 leti na lestvici najbolje prodajanih albumov. Tudi nadaljevanje prvega albuma, torej So najlepše pesmi že napisane II je od izida na prvih mestih najbolje prodajanih albumov v Sloveniji.

V svoji zakladnici pesmi ima poleg svojih še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, filmske glasbe, jazzovskih standardov in svetovno znanih pop skladb. Barvit šopek, s katerim Alenka lahko ugodi skoraj vsem, tudi tistim z najbolj zahtevnim okusom.

Alenka Godec ne želi biti ne diva, ne kraljica, ne princesa... Ona želi biti pevka v tistem najbolj pravem pomenu besede!Boštjan Gorenc – Pižama

Boštjan Gorenc – Pižama živi v majhni vasici na robu Kranjske, kjer med delom skozi okno opazuje vaško pokopališče. V prostem času igra namizne igre, kuha in se pretvarja, da mu sproti uspe prebrati vse knjige, ki jih kupi. Njegova najljubša barva je #2307f5, najljubši pisatelj Robert Rankin, najljubši slovenski pesnik pa Pavel Knobl (prvega ne pozabiš nikoli). Nobene lončnice mu pri življenju ne uspe obdržati dalj kot mesec dni, niti kaktusa. Letnik 1977, že od malih nog zaljubljen v jezik, ki je tudi skupni imenovalec vsega, s čimer se ukvarja.

Boštjanov opis je tako kompleksen, da ga nikakor ne moremo stlačiti pod to sliko, zato si več o njem lahko preberete na povezavi http://pizama.net/bio/.Rašo Nesterović

Naš tretji ambasador je Radoslav Nesterović - Rašo, v Ljubljani rojeni upokojeni slovenski košarkar srbskih korenin. Svojo športno pot je začel pri matičnem klubu Slovanu. Pozneje je napredoval v tujino in postal prvi slovenski državljan, ki je redno igral v ligi NBA. Bil je tudi kapetan slovenske državne reprezentance.

Vse o njegovi karieri si lahko preberete na tej povezavi http://sl.wikipedia.org/wiki/Radoslav_Nesterovi%C4%8D.


Zlati donatorji


 
Krater Media ADEL IPROM  
Medijski pokrovitelj      
       
   
Linea Directa Communications Alu Alprem Rokus Klett  
 
 Veliki donatorji

Elektromontaža
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Telekom slovenije
Led Tech d.o.o.
Ad partner d.o.o.

 

Donatorji

Technology-chicks.com
Terminal Studio d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o.
The events, CMM d.o.o.
Žito d.d.
Lokal Carpe Diem, Ljubljana
Erfa d.o.o.
Proevent d.o.o.
Fotograf Domen Groegl