SLOVENIJA SPET STOPILA SKUPAJ ZA ŠOLARJE


»Vsaka pomoč je dobrodošla. Naj vsakdo pomaga po svojih močeh,« je to nedeljo Bernarda Žarn nagovarjala gledalce in gledalke dobrodelnega koncerta na prvem programu TV Slovenija. Koncert slovenskih glasbenikov in glasbenic ob spremljavi Big Banda RTV Slovenije je bil že drugi letošnji dogodek v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, občinstvo pa je za otroke iz socialno ogroženih družin s klici na brezplačno telefonsko številko zbralo 54.550 evrov.
 
Člani Rotary kluba Ljubljana 25, organizatorji projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, ki so lani z donacijo v vrednosti 186 tisoč evrov pričarali lepši začetek šolskega leta šest tisočim šolarjem iz socialno ogroženih družin, letos želijo pomagati še več mladim. Po podatkih Skupnosti centrov za socialno delo, s katero sodelujejo, je družin, ki bi potrebovale pomoč, že približno deset tisoč, zato projekt še zdaleč ni zaključen. Sredstva bodo preko spletne strani www.stopimoskupaj.si in neposrednih donacij zbirali vse do junija, ko bodo z zbranim neposredno od dobaviteljev nakupili kakovostne šolske torbice in potrebščine, te pa bodo družine prejele še pred začetkom šolskih počitnic, da bo pričakovanje naslednje šolskega leta bolj prijetno.

Pri zbiranju sredstev tudi letos pomagajo ambasadorji projekta Alenka Godec, Rašo Nesterović in Boštjan Gorenc – Pižama. Na koncertu to nedeljo sta projekt javno podprla tudi varuhinja otrokovih pravic Vlasta Nusdorfer in psiholog dr. Aleksander Zadel, ki menita, da prav tovrstni projekti družinam v socialni stiski vračajo upanje v svetlejšo prihodnost.

Telefonske linije bodo odprte tudi med ponovitvijo koncerta, ki bo v sredo, 29.1. ob 16:30 na drugem sporedu TV Slovenija. Vsi, ki bi želeli podpreti namen projekta, lahko pokličejo na številko 080 20 52, za klice iz tujine pa na številko 00386 1 472 0011. Več podatkov o projektu je na voljo na spletni strani www.stopimoskupaj.si.

Vesna Sodnik
Koordinatorka projekta


Zlati donatorji


 
Krater Media ADEL IPROM  
Medijski pokrovitelj      
       
   
Linea Directa Communications Alu Alprem Rokus Klett  
 
 Veliki donatorji

Elektromontaža
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Telekom slovenije
Led Tech d.o.o.
Ad partner d.o.o.

 

Donatorji

Technology-chicks.com
Terminal Studio d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o.
The events, CMM d.o.o.
Žito d.d.
Lokal Carpe Diem, Ljubljana
Erfa d.o.o.
Proevent d.o.o.
Fotograf Domen Groegl