Stopimo skupaj za naše šolarje


Pretresajo nas vedno pogostejše zgodbe malih šolarjev, katerim starši čedalje težje kupijo osnovne šolske potrebščine. Šola bi morala biti za vse otroke enaka. Morala bi biti prostor, kamor z veseljem hodijo tešiti svojo radovednost in spletajo pristne prijateljske vezi s svojimi vrstniki. Zdaj pa vsak dan slišimo žalostne zgodbe o šikaniranju otrok iz socialno šibkih družin, ki izgubljajo pravico do brezskrbnega otroštva. Še več, izgubljajo možnosti za lepo prihodnost.

V Rotary klubu 25 smo se odločili vsem tem šolarjem pomagati! Projekt pod geslom "Šola, enaka za vse!" izvajamo od jeseni 2013, zaključili pa ga bomo s primopredajo spomladi 2014.

Dobrodelni projekt z isto misijo smo pod imenom “Stopimo skupaj za naše šolarje” uspešno izvedli že lani in ga s predajo novih šolskih potrebščin (v vrednosti zbranih 186.000 EUR) 6000-im otrokom iz revnejših družin uspešno zaključili junija 2013. Preberite si več o lanskoletnem projektu >>

Ker se je zgoraj omenjen projekt izkazal za uspešnega ter žal (še vedno) tudi nujno potrebnega glede na trenutne socialno-ekonomske razmere v slovenski družbi, smo se odločili, da ga ponovimo. Žal je še vedno veliko družin na robu preživetja, v prihodnje jih bo do tja pregnanih še več. In da bi njihovi otroci z veseljem hodili v šolo in si izborili boljši jutri, v dobrodelnem projektu “Stopimo skupaj za naše šolarje - še drugič” zopet zbiramo donacije za nujne šolske potrebščine.

K sodelovanju smo tudi letos povabili kolege iz Skupnosti centrov za socialno delo ter Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije, ki bodo s poznavanjem aktualnih socialnih razmer učencev poskrbeli, da bodo šolske potrebščine predane tistim, ki pomoč res potrebujejo.

Sredstva smo zbirali s pomočjo dogodkov:
Zaradi bistveno večjega števila otrok, potrebnih pomoči, letos jih je kar 11.100, še vedno iščemo donatorje. 50 EUR kupi šolske potrebščine dvema otrokoma, veseli pa bomo vsake pomoči!

Kako lahko pomagate

Iskreno vas vabimo k skupnemu sodelovanju pri izbranem projektu in vas prosimo, da donirate vaša razpoložljiva sredstva za te namene in sicer z direktno donacijo na poseben TRR akcije 0201 9025 7674 787 pri NLB d.d..
Izpolnite spletni  obrazec in poslali vam bomo položnico po pošti >>

Zagotavljamo vam, da bomo vsak doniran evro porabili izključno za namen donacije.


Zlati donatorji


 
Krater Media ADEL IPROM  
Medijski pokrovitelj      
       
   
Linea Directa Communications Alu Alprem Rokus Klett  
 
 Veliki donatorji

Elektromontaža
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Telekom slovenije
Led Tech d.o.o.
Ad partner d.o.o.

 

Donatorji

Technology-chicks.com
Terminal Studio d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o.
The events, CMM d.o.o.
Žito d.d.
Lokal Carpe Diem, Ljubljana
Erfa d.o.o.
Proevent d.o.o.
Fotograf Domen Groegl