PRIČARALI 11.333 OTROŠKIH NASMEHOV


Člani Rotary cluba Ljubljana 25, organizatorji projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, ki so lani poskrbeli za lepši začetek šolskega leta šest tisočim šolarjem iz socialno ogroženih družin, so letos razveselili kar 11.333 mladih iz socialno ogroženih družin.

Rotary club Ljubljana 25 je tudi letos z vseslovensko akcijo zbiral sredstva za nakup paketov šolskih potrebščin za otroke, ki so jih zaradi slabega socialnega standarda predlagali lokalni centri za socialno delo. Januarja so s koncertom nagovorili gledalce prvega programa TV Slovenija, ki so za otroke s klici na brezplačno telefonsko številko prispevali več kot 50 tisoč evrov. Ob pomoči ambasadorjev Alenke Godec, Raše Nesterovića in Boštjana Gorenca – Pižame ter številnih podpornikov projekta so do konca maja zbrali še preostanek sredstev, potrebnih za nakup paketov šolskih potrebščin.

Pakete v vrednosti 178.142 EUR so simbolično začeli razdeljevati na osnovni šoli Ivana Cankarja Vrhnika. Kot je pojasnil Andrej Šolinc, predsednik Rotary cluba Ljubljana 25, jih žalosti, da je število družin v socialni stiski vsako leto večje, vendar imajo Slovenci še vedno veliko posluha za ljudi v stiski, zato so v klubu ponosni, da bodo uspeli razveselit prav vse, ki so se jim namenili pomagati.

Magistrica Darja Kuzmanič Korva, sekretarka Združenja skupnosti centrov za socialno delo, je pojasnila, da so v projekt vključeni otroci, katerih starši so zaposleni, vendar prejemajo nizke dohodke, ki komajda omogočajo preživetje, za šolske potrebščine pa ponavadi zmanjka denarja. Ambasador projekta, Rašo Nesterović, je ob zaključku letošnjega projekta izrazil željo, da bi se razmere v slovenskih šolah čim prej izboljšale ter da bi projekti, v kateri se zbirajo sredstva za malice, delovne zvezke ali šolske potrebščine, v prihodnje postali nepotrebni.

Ob tej priložnosti je ravnateljici osnovne sole Ivana Cankarja Vrhnika, Poloni Pergar Guzaj, direktorica Založbe Rokus Klett, Maruša Kmet, podarila tudi bon v vrednosti 1200 EUR za nakup delovnih zvezkov. Kot je pojasnila Kmetova, so delovni zvezki zagotovo eden izmed največjih stroškov, povezanih z osnovnošolskim poukom, zato bodo boni, namenjeni osmim slovenskim osnovnim šolam z največ ogroženimi otroki, zagotovo razbremenili številne starše v socialni stiski.

docIzjava za javnost - prrojekt Stopimo skupaj 2014 (.doc 492KB)


Več informacij o projektu:

Vesna Sodnik
Koordinatorka projekta
041 270 289
vesna@sodnik.com

Fotografije iz primopredaje:
 


Zlati donatorji


 
Krater Media ADEL IPROM  
Medijski pokrovitelj      
       
   
Linea Directa Communications Alu Alprem Rokus Klett  
 
 Veliki donatorji

Elektromontaža
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Telekom slovenije
Led Tech d.o.o.
Ad partner d.o.o.

 

Donatorji

Technology-chicks.com
Terminal Studio d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o.
The events, CMM d.o.o.
Žito d.d.
Lokal Carpe Diem, Ljubljana
Erfa d.o.o.
Proevent d.o.o.
Fotograf Domen Groegl