ZATO KAMP KRKA – POMAGAJMO VSI

Člani ROTARY KLUBA LJUBLJANA – 25 smo si od ob ustanovitvi leta 2008 zadali nalogo pomagati našim najšibkejšim in najmlajšim prebivalcem in otrokom iz socialno ogroženih družin. V zadnjih 10-ih letih smo izpeljali donacije v skupni vrednosti več kot 1.000.000 EUR, pri čemer verjamemo v to, da je potrebno projektom zagotoviti tako financiranje, kot tudi (predvsem) izvedbo od začetka do konca.

V letu 2018 smo se odločili za dolgoročen in trajnosten projekt ZATO KAMP KRKA. S tem projektom nameravamo dolgoročno zagotoviti pomoč mladim iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko preživeli kakovostne počitnice in se obenem izobraževali za boljši jutri.

ZAKAJ ZATO KAMP KRKA?

V našem klubu je zbranega ogromno znanja, izkušenj in uspešnih zgodb posameznikov, s pomočjo katerih smo v zadnjih 10-ih letih pomagali zagotavljati boljšo prihodnost našim otrokom in družbi. ZATO KAMP KRKA je humanitaren in neprofiten projekt, vpet v našo okolico, ki bo otrokom omogočal preživljanje zanimivih in predvsem poučnih počitnic. Uspešni rotarijci in ostali partnerji v projektu, bodo namreč v okviru ZATO KAMP KRKA poskrbeli, da se bodo mladi udeleženci kampa izobraževali za njihov in naš skupni boljši jutri.
V okviru ZATO KAMP KRKA želimo sodelovati s prebivalci iz okolice kampa, podjetniki, obrtniki, javnimi organi in neprofitnimi organizacijami, ki bi želeli dati svoj humanitarni doprinos boljši prihodnosti.

KAJ JE ZATO KAMP KRKA IN KAKO BO DELOVAL?

ZATO KAMP KRKA je ambiciozen projekt, ki stremi k dolgoročnemu zagotavljanju počitniških zmogljivosti in izobraževanja za otroke iz socialno ogroženih družin. Zemljišče smo člani kluba že zagotovili. Dolgoročni namen pa je izgraditi počitniško-izobraževalno naselje, v katerem bo na voljo med 100-150 mest za bivanje v naravi.
Z našim projektom želimo doseči sledeče:

  • omogočiti aktivne počitnice v naravi otrokom iz socialno ogroženih družin, ki si tega drugače ne morejo privoščiti;
  • otrokom omogočiti dejavnosti in izobraževanje, ki jim bodo dolgoročno koristile v življenju;
  • v okviru kampa razvijati in izvajati različne dobrodelne projekte za boljšo prihodnost prebivalcev Slovenije.

KAKO LAHKO POMAGAM?

Pomaga lahko vsak posameznik. Neodvisno od tega ali ste podjetnik, obrtnik, klub ali fizična oseba se lahko vsakdo pridruži projektu in mu prida svojo osebno noto. Na začetku bomo najbolj veseli donacij, seveda pa lahko pomagate tudi drugače (npr. z idejami vsebinah za izobraževanje, izvajanjem delavnic, izvajanjem del, zagotavljanjem opreme, gradbenih del, itd.).

Vaše donacije bomo iskreno veseli. Vsak evro šteje.
IBAN: SI56 0201 9025 7674 787 odprt pri banki NLB d.d.
SWIFT: LJBASI2X

NAŠA ZAVEZA

Kot vedno v zadnjih desetih letih se tudi sedaj častno zavezujemo, da bomo v celoti poskrbeli za transparentno zbiranje in porabo zbranih sredstev izključno za namen akcije.

 

 

Slike zemljišča in ideja za Zato Kamp Krka

(v sodelovanju s študenti Fakultete za dizajn – pridružene članice Univerze na Primorskem)